Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Promocje
Voigt Sanitariaty-Żel VC 541 750 ml
Voigt Sanitariaty-Żel VC 541 750 ml

15,99 zł

Cena regularna: 19,49 zł

Najniższa cena: 15,99 zł

14,81 zł

Cena regularna: 18,05 zł

Najniższa cena: 14,81 zł
szt.
Voigt Pikasoft-żel VC 121
Voigt Pikasoft-żel VC 121

20,99 zł

Cena regularna: 29,29 zł

Najniższa cena: 20,99 zł

17,07 zł

Cena regularna: 23,81 zł

Najniższa cena: 17,07 zł
szt.
Voigt H501 5l - środek uniwersalny
Voigt H501 5l - środek uniwersalny

95,99 zł

Cena regularna: 128,19 zł

Najniższa cena: 99,99 zł

78,04 zł

Cena regularna: 104,22 zł

Najniższa cena: 81,29 zł
szt.
Produkt dnia
Preseptol QV 5 l - preparat do szybkiej dezynfekcji
Preseptol QV 5 l - preparat do szybkiej dezynfekcji

142,79 zł

132,21 zł

szt.
Preseptol QV 0,75 l - 10 szt. (karton)
Preseptol QV 0,75 l - 10 szt. (karton)

205,99 zł

190,73 zł

szt.

Instrukcja mycia i dezynfekcji chłodni (magazynów chłodniczych)

Postępowanie w trakcie mycia i dezynfekcji chłodni (magazynów chłodniczych).

  • Opróżnić komorę chłodniczą z towaru, który należy przenieść do innej chłodni.
  • Wyłączyć agregaty chłodnicze.
  • Zamieść całą powierzchnię magazynu chłodniczego.
  • Spłukać wszystkie powierzchnie, w tym regały ciepłą wodą. Płukać należy z góry w dół w kierunku spływu.
  • Nanieść roztwór środka Voigt H630 (roztwór 1% - 50 ml preparatu na 4950 ml wody) za pomocą urządzenia pianotwórczego, rozpryskowego, ciśnieniowego lub narzędzi ręcznych. Roztwór myjący należy nakładać od góry w dół na urządzeniach i ścianach, a następnie umyć za pomocą szczotek i ściągaczek.
  • umyte powierzchnie dokładnie umyć wodą o odpowiedniej temperaturze. Płukać należy wodą z góry na dół w kierunku spływu. Wizualnie ocenić skuteczność i dokładność wykonanego zabiegu mycia. Jeśli ocena jest negatywna, należy powtórzyć mycie.
  • Następnie na umyte powierzchnie nanieść roztwór preparatu dezynfekującego Voigt H620 (roztwór 4%: 400 ml na 9600 ml wody) za pomocą urządzenia pianotwórczego, rozpryskowego, ciśnieniowego lub narzędzi ręcznych. 
  • Odczekać 15 minut.
  • Powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością należy spłukać wodą zdatną do picia.
  • W pomieszczeniach poddawanych myciu i dezynfekcji po przeprowadzonych zabiegach należy od razu włączyć wentylację.
  • Włączyć agregaty chłodnicze.
  • Wprowadzić towar do komory chłodniczej.
  • Zabieg mycia i dezynfekcji zapisać w Karcie zapisów mycia i dezynfekcji magazynów chłodniczych.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl